Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 35min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
drożdżówka matki karmiącej ;-)
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 1 opakowanie drożdzy suszonych
- 5 łyżek cukru czubiastych
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2.5 szklanki mąki (+/- łyżka)
- 40 g oleju rzepakowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wlać pół szklanki mleka roślinnego i 3/4 szklankipuree z dyni, 2 minuty 37 stopni/ obr 1. Dodać cukier (5-6 łyżek), drożdze (opakowanie suchych), szczyptę soli, pół łyżeczki cynamonu, mąkę (ok 2,5 szklanki) 2-3min/ "Ciasto" . Dodać olej (40-50g) 2min/"Ciasto" .Oprószyć łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 min. Jak ciasto wyrośnie ugnieść i ponownie wyrobić 2 min/"Ciasto" Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Przelać/ Przełożyć wyrobione ciasto do keksówki. Odstawić do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce 20 min. Piekarnik rozgrzać do 180, piec 30-35 minut.
Można posypać kruszonką, posmarować dżemem lub masą twarogową przed włożeniem do piekarnika.
Porady
Można zwykłe mleko a zamiast oleju 3 łyżki masła roztopionego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?