thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 24/07/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • masło do wysmarowania formy do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 6 plastrów ananasa z puszki, plus 3 łyżki soku
  • 11 kandyzowanych czereśni
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 gmiękkiego masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Nastaw piekarnik na 200 C. Wysmaruj formę do pieczenia masłem.

    2. Dno formy posyp dwoma łyżkami cukru, następnie ułóż krążki ananasa , tak jak jest to widoczne na zdjęciu.

    3. W środek każdego krążka umieść kandyzowaną czereśnię, wypełnij również nimi, przestrzenie po bokach.

    4. Do urządzenia miksującego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wrzuć masło, cukier i jajka, całość zmiksuj na gładką masę 1 min 30 s./ obr. 3. Następnie dodaj 3 łyżki soku z ananasów i wymieszaj ponownie.

    5. Gotową masę wlej do formy do pieczenia.

    6. Ciasto piecz 30 minut. Następnie odwróć je delikatnie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ciasto ananasowe odwrócone

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: