- TM 31
Składniki
ciasto (8 osòb- 2 blaszki)
- skórka z 1 cytryny
- 20 gramów cukru
- 150 gramów mleka
- 25 gramów świeżych drożdży
- 3 zòltka swieze
- 30 gramów oleju z oliwek
- 350 gramów mąki tortowej
- szczypta soli
nadzienie
- 250 gramów serka ricotta
- 80 gramów cukru
- cynamon mielony
- borówki amerykańskie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10sec / obr 8. Dodac mleko, drozdze, zòltka, olej, make i sòl: 1min / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Ciasto podzielic na kawalki (12-15), uformowac "miseczki-rozki", nakladac nadzienie. Zostawic na blaszce do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 180° / ok. 30min.
Nadzienie: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki, opròcz boròwek: 10-15sek / obr 5. Gotowe. Nadzienie nakladac do "miseczek" z ciasta, na wierzch polozyc kilka boròwek..
ciasto
nadzienie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Moje juz zniknely Jak zwykle, pozarli migiem Daj mi znac Grazynko, czy smakowaly
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Vercia w sobotę wypróbuję Dziękuję za przepis. Pozdrawiam serdecznie
Are you sure to delete this comment ?