thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

ciasto (8 osòb- 2 blaszki)

  • skórka z 1 cytryny
  • 20 gramów cukru
  • 150 gramów mleka
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 3 zòltka swieze
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 350 gramów mąki tortowej
  • szczypta soli

nadzienie

  • 250 gramów serka ricotta
  • 80 gramów cukru
  • cynamon mielony
  • borówki amerykańskie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do naczynia wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10sec / obr 8. Dodac mleko, drozdze, zòltka, olej, make i sòl: 1min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Ciasto podzielic na kawalki (12-15), uformowac "miseczki-rozki", nakladac nadzienie. Zostawic na blaszce do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 180° / ok. 30min.

    Nadzienie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki, opròcz boròwek: 10-15sek / obr 5. Gotowe. Nadzienie nakladac do "miseczek" z ciasta, na wierzch polozyc kilka boròwek..

  2. nadzienie

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Tort z ròz

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?