Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
25
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Wariant Ciasto marchewkowe
- 150 g oleju, słonecznikowego
- 1-2łyżeczka mielonego cynamonu
- 1 łyżeczka sody spożywczej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 300 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 300 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
- 50 g orzechów włoskich, obranych
- 30 gramy migdały, ze skórką
- Ciasto:
- 300 g twarogu lub mascarpone
- 20 g soku z cytryny
- 10 gramy cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
- Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 45 s/obr. 5
- Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 45 min.
- Krem serowy :
- Do naczynia miksującego włożyć cukier i cukier wanilinowy, zemleć 10 s/obr. 10.
- Dodać twaróg/mascarpone(jeżeli mascerpone to czas krótki bo się "rozwadnia" i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
- Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto lub przekroić je w poprzek i na przekładkę, jako wariant można użyć jeszcze powidła śliwkowego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze