thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
41min
porcja/porcje/porcji
24 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto marchewkowe

  • 270 g marchewek, obranych i przekrojonych na pół
  • 4 jaja
  • 210 g oleju
  • 340 g mąki
  • 440 g cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Orzechy włoskie włożyc do naczynia miksującego i rozdrobnić przez 10 s. obr. 7. Rozdrobnione przełożyć do innego naczynia.

     

  2. Marchewki umieścić w naczyniu i rozdrobnić - 6 sek. obr. 6.

     

  3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać czas. 30-40 sek., stopniowo zwiększając obroty do poz. 7; pomagając sobie kopystką.

     

  4. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec w temp. 180 stopni około 35-40 minut.

    Jak wystygnie - posypać cukrem pudrem.

Porady

Jak ktoś lubi do ciasta mozna dodać garść rozdzynek, ale należy pamietać by były w pełni w nim zanurzone, inaczej podpieczone i wyschnięte, nie będą dobrze smakowały.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto marchewkowe - BŁYSKAWICZNE z orzechami!!!

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY