Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
38min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/10/18
zmieniono dnia: 17/10/18

Składniki

Wariant Ciastka czekoladowe-brownies

  • Ciasto:
  • 150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 160 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Polewa:
  • 300 g Czekolady mlecznej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Do naczynia miksującego włożyć 150 g orzechów i czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    Dodać masło, podgrzać 5 min/90ºC/obr. 2.
    Dodać pozostałe składniki, wymieszać30 s/obr. 3.
    Przelać do natłuszczonej formy do pieczenia (20x25 cm). Piec w piekarniku 35 min. Ciasto po przekrojeniu powinno być w środku wilgotne.
    Polewa:
    Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 7, następnie podgrzać 2 min 30 s/70ºC/obr. 2.
    Polać polewą schłodzone ciasto.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Ciastka czekoladowe-brownies

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy