thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 380 gramów mąki
  • 150 gramów cukru + 40g
  • 4 jajka kurze
  • 250 gramów margaryny
  • zapach rumowy
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżki kakao bez cukru
  • 1 słoiki dzemu ( najlepiej kwaskowego)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc make, 150g cukru, jajka, margaryne w kawalkach, zapach i proszek: 20sek / obr 5. Podzielic na pòl. Jedna polowe, jeszcze na pòl. Wlozyc na 30min do lodòwki lub 10min do zamrazalki. Bialka ubic ze szczypta soli: 2,5 min / 37° / obr 4 ( zalozyc motylek). Pod koniec ubijania dodac stopniowo pozostaly cukier.Blaszke natluscic, zetrzec na duzych oczkach najwieksza czesc ciasta, lekko przyklepac ( uformowac spòd). Wylozyc marmolade, ròwnomiernie. Posypac cynamonem. Nastepnie zetrzec jedna z 2 jednakowych, pozostalych czesci ciasta. Posypac kakao. Nalozyc ubita piane. Calosc pokryc ostatnim startym ciastem ( lub kruszonka, jak ktos woli - dodajemy 2-2,5 lyzki maki i rozkruszamy ciasto). Pieczemy w nagrzanym piekarniku: 45- 60 min / 180°, zalezy od piekarnika. Wyjac, przestudzic. Posypac cukrem pudrem ( jak kto lubi).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ucieraniec z dzemem

Wydrukuj:

Komentarze