- TM 31
Składniki
- 380 gramów mąki
- 150 gramów cukru + 40g
- 4 jajka kurze
- 250 gramów margaryny
- zapach rumowy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki kakao bez cukru
- 1 słoiki dzemu ( najlepiej kwaskowego)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc make, 150g cukru, jajka, margaryne w kawalkach, zapach i proszek: 20sek / obr 5. Podzielic na pòl. Jedna polowe, jeszcze na pòl. Wlozyc na 30min do lodòwki lub 10min do zamrazalki. Bialka ubic ze szczypta soli: 2,5 min / 37° / obr 4 ( zalozyc motylek). Pod koniec ubijania dodac stopniowo pozostaly cukier.Blaszke natluscic, zetrzec na duzych oczkach najwieksza czesc ciasta, lekko przyklepac ( uformowac spòd). Wylozyc marmolade, ròwnomiernie. Posypac cynamonem. Nastepnie zetrzec jedna z 2 jednakowych, pozostalych czesci ciasta. Posypac kakao. Nalozyc ubita piane. Calosc pokryc ostatnim startym ciastem ( lub kruszonka, jak ktos woli - dodajemy 2-2,5 lyzki maki i rozkruszamy ciasto). Pieczemy w nagrzanym piekarniku: 45- 60 min / 180°, zalezy od piekarnika. Wyjac, przestudzic. Posypac cukrem pudrem ( jak kto lubi).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Szybki i niezawodny przepis. Często na dżem kładę jeszcze brzoskwinie z puszki - smakuje rewelacyjnie. Polecam
Veroniko przepis spadł mi z " nieba" Ja mam podobny przepis ,który nazywa się "pleśniak' i wyrabiałam to ciasto "ręcznie" Vercia dzięki za przepis
Mniam, mniam, pychotka.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"