thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
18 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • Ciasto:
  • 150 g mleka, chudego (0,5 %)
  • 20 g drożdży
  • 20 g cukru
  • 380 g mąki pszennej
  • 80 g twarogu, light
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 200 g ananasa, ok. , pokrojonego na kawałki
  • 100 g mango, ok. , pokrojonego na kawałki
  • Posypka:
  • 8 herbatników
  • 30 g masła, miękkiego
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 10 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:



    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2 .

    2. Dodać pozostałe składniki ciasta, wymieszać 2 min//, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia (25 x 30 cm).

    3. Pozostawić na 45 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.


    Nadzienie:



    1. W tym czasie przygotować owoce a następnie ułożyć je na cieście drożdżowym.


    Posypka:



    1. Do czystego naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 6.

    2. Dodać masło, wiórki kokosowe i wodę, wymieszać 5 s/obr. 3. Otrzymaną mieszanką posypać owoce i ciasto, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C .


     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tropikalne ciasto owocowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: