thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

nadzienie

  • wiórki czekoladowe
  • 0,5 jablka pokrojonego w kostke
  • 100 gramów cukru
  • 100 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • rodzynki (namoczone w wodzie lub rhumie i odcisniete)
  • cynamon mielony
  • cukier trzcinowy

ciasto (8 osòb- 2 blaszki)

  • szczypta soli
  • 350 gramów mąki tortowej
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 3 zòltka swieze
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 150 gramów mleka
  • 20 gramów cukru
  • skórka z 1 cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    nadzienie
  1. Do czystego naczynia wlozyc maslo i cukier: 1min / obr 3. Posmarowac tym kremem rozwalkowane ciasto. Porozkladac rodzynki, czekolade, jablko, posypac cynamonem.

  2. ciasto
  3. Do naczynia wlozyc skòrke z cytryny i cukier: 10sec / obr 8. Dodac mleko, drozdze, zòltka, olej, make i sòl: 1min / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Rozwalkowac cienko ciasto, na duzy prostokat, nalozyc nadzienie, zwinac dosc ciasno, pociac za pomoca nitki na kawalki 4cm, ulozyc na blaszce, oddalone od siebie. Zostawic na 1godz. do wyrosniecia, w cieplym miejscu. Posypac cukrem trzcinowym, piec w nagrzanym piekarniku; ok. 30min / 180°.

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tort z ròz

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?