thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

WIERZCH TORTU

  • 1 opakowania mleka skondensowanego, o smaku karmelu
  • ok.10 herbatników petit-bery
  • 13 sztuk czekoladek Toffifee
  • bita smietana
  • dekoracje według uznania

KREM

  • 50 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 g serka typu Philadelphia
  • 30 g żelatyny błyskawicznej
  • 500 g śmietany kremówki, schlodzonej
  • 20 sztuk czekoladek Toffifee, zamrożonych

CIASTO

  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 50 g masła, rozpusczczonego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 100 g mąki
  • 120 g cukru
  • 4 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Na noże w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" zalożyć motylek.

    Jajka ubijamy 2 min/50°C/3-4 obroty.

    Dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy 10min/3-4 obroty (bez funkcji podgrzewania)

    Dodajmy mąkę, proszek i plynne maslomieszamy 4 sek/3 obroty.

    Ciasto przelewamy do tortownicy 26cm Pieczemy 20 min w 180°C. Po wystygnięciu biszkopt przekroić na pól.

     

     

    KREM

     

    20 zamrożonych czekoladek Toffifee Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" mielimy ok.8 sek/10 obroty (na proszek) przesypać do innego naczynia.

    Zakladamy motylka, ubijamy śmietanę 3 obroty do ubitej śmietany dodajemy żelatynę blyskawiczną i ubijamy jeszczę przez 8sek/3 obroty.

    Do śmietany dodajemy serek, cukier waniliowy, cukier i proszek z czekoladek Toffifee mieszamy 30sek/3 obroty

     W koło jednego placka zakładamy obramowanie od tortownicy, na ciasto wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim plackiem , wykładamy resztę kremu .

    Na krem wykładamy herbatniki na to rozsmarowujemy (lekko wcześniej podgrzane )mleko skondensowane: Dekorujemy pozostałymi Toffifee i bitą śmietaną.

Porady

Przepis pochodzi z niemieckiej strony przepisowni - Rezeptwelt.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tort Toffifee®

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: