thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 3 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 szczypty soli
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g masy kajmakowej
  • 1 opakowania malin

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto
  1. Do naczynia wsypujemy mąkę, masło, cukier, sól i 1 jajko.Ustawiamy 1.30s /Ciasto"Ciasto"

    Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy je na folii aluminiowej następnie przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Do tarty o średnicy 24cm. używamy 1/2 ciasta do formy o średnicy 26cm 2/3 ciasta. Resztę możemy zamrozić na kolejna tartę.Wstawiamy do lodówki i nasztawiamy piekarnik na 190 stopni. Przkryte folią ciasto obciążmy tak aby nie wyrosło ja do tego celu użyłam metalowych foremek do wykrawania ciasteczek.

    Zapiekamy 15min, następnie zdejmujemy folię i zmiejszamy temp. na 180stopni i zapiekamy kolejne 13min.

    Do naczynia przekładamy serek mascarpone dodajemy masę kajmakową i 2 jajka za pomocą motylka mieszmy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy ją na ciasto i kolejny raz zapiekamy 15min. lub więcej tak aby masa zgęstniała

    Na gorącą mase układamy maliny.Gotowe

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta malinowa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?