thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 140 gramów cukru
  • 2 jajka kurze
  • 300 gramów mąki
  • 50 gramów kakao bez cukru
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia

Nadzienie

  • 500 gramów miekkiego twarozku (ricotta)
  • 100 gramów cukru
  • 1/2 miarki Marsala
  • 100 gramów czekolady gorzkiej, zmielonej grubo

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy wszystkie skladniki: 30sek / obr 5. Zawijamy w folie, wstawiamy do lodòwki na 30min. Wyjmujemy, ukladamy w formie ( wylozonej papierem lub natluszczonej). Przygotowujemy nadzienie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy twarozek i cukier: 15sek / obr 5. Dodajemy pozostale skladniki: 10sek / obr 4. Nakladamy na ciasto, pieczemy w nagrzanym piekarniku: ok. 45min / 180°.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta czekoladowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?