thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 300 gramów mąki tortowej
  • 450 gramów czeresni wypestkowanych
  • 5 jaj kurzych
  • 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 180 gramów cukru
  • 1 proszek do pieczenia (16g)
  • cukier puder
  • aromat migdałowy
  • 40 gramów migdalòw grubo zmielonych lub platkòw
  • szczypta soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc maslo, jaja, cukier, make, aromat, proszek i sòl: 30sek / obr 5. Wylozyc do foremki uprzednio natluszczonej i posypanej maka. Na wierzch ulozyc czeresnie, na to migdaly. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 40min. Wyjac, wystudzic, posypac cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie ciasto z czeresniami na ostatnia chwile

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 10, 2023 at 01:00
    5.0

    Absolutnie cudowne ciasto. Ja zrobiłam z mąką bezglutenową i erytolem . Wyszło takie wilgotne i aksamitne. Dziękuję za ten wspaniały przepis tmrc_emoticons.D

  • lipca 4, 2017 at 13:44
    5.0

    Pyszne ciasto, wszystkim bardzo smakowało. No i mega szybkie 👌🏼

  • maja 3, 2014 at 21:00

    Niestety środek ciasta się nie upiekł, chyba powinno się piec 60 min. Szkoda ale generalnie smaczne i ładnie pachniało.

  • kwietnia 26, 2014 at 18:54

    Witam.

    Zamierzam zrobić jutro... czy na wysmarowaną blachę można połoczyć truskawki bądź inne owoce, zalać ciastem i na wierzch położyć owoce? Ktoś już tak robił? Pozdrawiam

  • października 22, 2013 at 04:34
    5.0

    Big SmileVeroniczko robiłam je z bananem jest równie świetne jak z innymi owocami

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • sierpnia 12, 2013 at 07:04

    Dziękuję za przepis. Zrobiłam ze śliwkami - pyszne, polecam.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

  • lipca 28, 2013 at 21:00
    5.0

    Haniu, potwierdzam  tmrc_emoticons.)  Mnie też wychodzi z każdym owocem  Big Smile  W piątek robiłam z czerwoną porzeczką i agrestem, ale zjedzone zostało zanim ostygło Big Smile    tmrc_emoticons.D     i w sobotę upiekłam drugie: z wiśniami i nektarynkami   Love   tmrc_emoticons.D  Jeszcze raz wielkie dzięki za prosty i szybki przepis  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 28, 2013 at 18:43
    5.0

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">  Verciu szybkie ciasto szybko piekłam i aż dwa upiekłam ( truskawka i czereśnia ) , obydwa pyszne - córka jest za truskawką a syn za czereśnią ja jestem i za tym i za tym  Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Naprade szybkie i pycha Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Bardzo Polecam Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

     

     

  • lipca 28, 2013 at 17:52
    5.0

    Cooking 1To ciasto wychodzi z każdym owocem więc zrobiłam wczoraj z wiśnią mmmniam. tmrc_emoticons.p Już nie ma tmrc_emoticons.J) Nie pojadłam. tmrc_emoticons.;) Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • czerwca 16, 2013 at 11:40

    Ciesze sie, ze smakowalo Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?