- TM 31
Składniki
- Ciasto:
- 500 gmąki, 250 g cukru
- 250 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 25 gkakao
- 1 cukier Waniliowy
- Do przełożenia:
- 4 białka
- 200 g cukru pudru
- 150 g Migdałów
- 1 słoiczek dżemu
- Polewa:
- 1 łyżka margaryny
- 250 g cukru
- 40 g wody
- 25 g kakao
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cukier zemleć - czas 10 s, obr. poz. Turbo.
Dodać pozostałe składniki na ciasto z wyjątkiem kakao.
Wyrobić ciasto przy pomocy kopystki - czas 20 s, obr. poz. 6.
Podzielić na pół i każdą część wyrabiać przy pomocy kopystki
- czas 30 s, obr. poz. 6.
Do 'A ciasta dodać kakao i wymieszać - czas 5 s, obr. poz. 6,
przełożyć do innego naczynia.
Migdały rozdrobnić - czas 5 s, obr. poz. Turbo, przełożyć do
innego naczynia.
Założyć motylek, cukier puder i białka ubijać - czas 3 min,
obr. poz. 3.
Połowę ciasta białego wyłożyć na blachę i zapiec - czas 5 min,
temp. 180 °C, wystudzić.
Posmarować dżemem, wylać na to połowę piany, posypać mig
dałami. Na warstwę piany zetrzeć na tarce (ew. rozkruszyć pal
cami) ciemne* i pozostałe białe ciasto, wylać resztę piany.
Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec - czas 30 min,
temp. 180°C.
Składniki na polewę podgrzewać - czas 7 min, temp. 90 °C,
obr. poz. 2.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?