Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--
  • TM 31
przez magi1
opublikowany: 06/21/11
zmieniono dnia: 11/29/11

Składniki

  • 250 ml mleka
  • 300 g mak, i pszennej
  • 200 gmaki orkiszowej (może być również razowa lub pełnoziarnista)
  • 50 g drożdży
  • 70 g masła
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 1 całe jajko + dwa żółtka
  • 2 łyżki brązowego cukru, + 1 łyżeczka cynamonu
  • marmolada różana lub wieloowocowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mleko podgrzewamy w TM 37 stopni przez 2 minuty. Potem dodajemy mąki, jajko i żółtka, pokruszone drożdze, kawałki masła, cukier waniliowy, sól. Wyraboamy przez 4 minuty pozycja Interwał.

    Przekładamy do miski i pozostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny.

    Formujemy owalne kulki i spłaszczamy na placek, na środek nakładamy łyżeczke marmolady i zamykamy, formujemy bułeczki. Układamy na blaszce. Kazdą bułeczkę smarujemy roztrzepanym białkiem, które nam zostało i posypujemy cukrem brązowym wymieszanym z cynamonem.

    Zostawiamy na chwilke do wyrośnięcia, w tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni i pieczemy bułeczki 25 minut.

    Bułeczki można także zrobić z owocami lub z budyniem.

    Smacznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Słodkie bułeczki :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: