


- TM 31
Składniki
Ciasto
- 3/4 kostki miękkiej margaryny
- 4 duże jaja
- 1 szklanka cukru zwykłego
- 2 czubate szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki mleka 3,2 %
- 1 kieliszek rumu lub zapach rumowy
- 60 dag śliwek
- 2 średnie, obrane jabłka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Kruszonka
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1/3 kostkli zimnej margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto: do naczynia miksującego dodać: margarynę, cukier, jajka - wyrobić 3 min/obr.5 Następnie dodać: mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać mleko, rum i wymieszać: 3 min/Interwał.
Ciasto wyłożyć na formę. Śliwki wydrelować i podzielić na połówki. Następnie poukładać je na ciasto, jedna obok drugiej brzuszkami do dołu.
Jabłka obrać i zetrzeć na tartce na dużych oczkach, dodać cukier waniliowy. Wymieszać. Wyłożyć masę jabłkową na każdą śliwkę (w dołek po pestce).
Zrobić kruszonkę: margarynę, mąkę i cukier włożyć do suchego i czystego naczynia miksującego. Wyrobić: 5 sek./obr.5
Ciasto posypać kruszonką.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez 55 min.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wszystko ok
ale margaryna to porażka ponieważ to są tłuszcze trans i jest karcogenny, lepiej prawdziwe masło lub olej słonecznikowy czy kokosowy
cukier wanilinowy ( plastik i chemiczny smak ) to nie cukier waniliowy - zrobić samemu z prawdziwą laską wanili bądz syrop waniliowy
Pyszne!!! Robiłam już dwa razy
właśnie się zastanawiam nad kolejnym 
joaren
Swietny, musi byc smaczny

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
