thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 120 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej, może być mielona przyprawa do grzańca lub przyprawa do piernika
  • 60 g masła lub margaryny
  • 150 g cukru
  • 500 g śliwek, przekrojonych, bez pestek
  • masło lub margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 C.

     

    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub margaryną.

     

    Śliwki wymieszać ze 100 g cukru w misce.

     

    Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać mąkę, przyprawę korzenną, masło i 50 g cukru. s. 10 obr. 4

     

    Ułożyć śliwki w naczyniu żaroodpornym i posypać kruszonką.

     

    Piec, aż śliwki będą miękkie, a kruszonka złota i chrupiąca (45-50 min)

     

     

    Smacznego

     

Porady

Kruszonka jest świetnym sposobem na wykorzystanie owoców sezonowych.

Jeżeli śiwki są kwaśne, radzę zwiększyć ilość cukru.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Śliwki pod kruszonką

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?