- TM 31
Składniki
- 120 g mąki
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej, może być mielona przyprawa do grzańca lub przyprawa do piernika
- 60 g masła lub margaryny
- 150 g cukru
- 500 g śliwek, przekrojonych, bez pestek
- masło lub margaryna do wysmarowania naczynia żaroodpornego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 180 C.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub margaryną.
Śliwki wymieszać ze 100 g cukru w misce.
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" wsypać mąkę, przyprawę korzenną, masło i 50 g cukru. s. 10 obr. 4
Ułożyć śliwki w naczyniu żaroodpornym i posypać kruszonką.
Piec, aż śliwki będą miękkie, a kruszonka złota i chrupiąca (45-50 min)
Smacznego
Porady
Kruszonka jest świetnym sposobem na wykorzystanie owoców sezonowych.
Jeżeli śiwki są kwaśne, radzę zwiększyć ilość cukru.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszny lekki i szybki deser z owocami👍
Dodałam do kruszonki suszone daktyle, a naczynie żaroodporne na silikonową foremkę na mufiny. Czekam na efekt końcowy
Pycha. Ja zrobiłam wersję fit z ksylitolem
Are you sure to delete this comment ?