thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 200 gramów masła
  • 250 gramów cukru pudru
  • 3 jajka
  • 110 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów malin świeżych lub mrożonych

Masę serową

  • 500 gramów sera białego
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy lub 2 łyżeczki cukru zrobionego w TM
  • 150 gramów cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie cukru pudru i czekolady
  1. Blaszkę wyłożyć papierem lub wysmarować masłem

    W TM zmielić cukier na cukier puder 10 s/ obr.10 i odłożyć do innego naczynia.

    W TM zmielić czekoladę 10 s/ obr.10 i przełożyć do innego naczynia.

    Następnie przygotowujem ynajpierw masę serową gdyż ta czekoladowa szybko zastyga i twardnieje

    Cukier i czekoladę mielimy na początku póki mamy suche naczynie.

  2. Przygotowanie masy serowej
  3. W naczyniu umieszczamy ser, 150 g cukru pudru, 2 jajka i cukier waniliowy. Ucieramy 15 s/ obr. 4.

    Przekładamy do miski

  4. Przygotowanie masy czekoladowej
  5. W TM umieszczamy zmieloną czakoladę i rozpuszczamy 3 min/ 80 stopni/ obr.2.

    Dodajemy 200 g masła, 250 g cukru pudru i ucieramy 20 s/ obr.4

    Następnie zakładamy motylek i ubijamy 30s/ obr. 3 wbiając po kolei 3 jajka oraz mąkę.

     

     

  6. Ułożenie warstw w blaszce
  7. Do blaszki wykłądamy 1/3 masy czekoladowej i rozprowadzamy.

    Następnie wykładamy masę serową.

    Na wierzch wykładamy resztę masy czekoladowej. (masa ta jest dość ciężka i ciężko się ją wylewa, dlatego należy to zrobić ostrożnie)

    Na wierzch ułożyć świerze lub maliny (jeżeli są mrożone należy je umieścić w koszyczku i rozmrozić aby odsączyć od soku)  

    Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni

Porady

Można dodać więcej malin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernikobrownies z malinami

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 13, 2020 at 14:39
    5.0

    Sernik i brownie to bardzo ciekawe połączenie, którego trochę się bałam, ale... właśnie rodzinka zjadła całą blachę tego deseru. Co prawda, jest przy nim trochę roboty, ale smak naprawdę godny polecenia. Radziłabym jednak robić go w mniejszej blaszce niż takiej zwykłej dużej, bo ciasto wychodzi bardzo niskie. No i ja dodałam dużo mniej cukru. tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 25, 2020 at 21:13
    5.0

    beacia3: Ciasto powinno być wilgotne lekko gliniaste bo to brownie czekoladowe. Więc wyszło Ci ok!

  • kwietnia 4, 2020 at 07:39

    Czy on ma wyjsc taki wilgotny? Az mialam wrazenie, ze sie nie dopiekl. Dalam zamrozone maliny i ich nie rozmrazalam, bo zawsze tak wlasnie robie ciasto. Wydawalo mi sie dziwne, iz trzeba je troszke rozmrozic, wg mnie to wlasnie wtedy zacznie sie dopiero puszczanie soku.

  • marca 13, 2020 at 22:14
    5.0

    Właśnie upiekłam i wszystko wyszło idealne . Byłam trochę zdziwiona, że malinki mi się trochę przypiekły. Ale to chyba dlatego, ze mój piekarnik nie ma funkcji góra dół, a jak jest to z termoobiegiem.
    Pyszniutkie ciasto!Cooking 7

  • maja 27, 2017 at 15:44

    Właśnie się piecze. Zrobiłam z mrożonych malin i jagód.

  • listopada 5, 2016 at 18:08

    Robie go właśnie!!! dam znać jak wyszedł Smile

  • listopada 5, 2016 at 14:53

    Sorki, Ślepudra jestem. dopiero zauważyłam słowo ser.

  • listopada 5, 2016 at 10:39

    Tak się zastanawiam kiedy dodaje się ser, bo nie mogę doczytać. Chcę upiec to ciasto i zaryzykuje dodając do utartej masy. Mam nadzieję, że wyjdzie. Smile

  • maja 6, 2015 at 10:34
    5.0

    PRZEPYSZNE tmrc_emoticons.)

  • listopada 26, 2014 at 13:07

    Ciasto robiłam dwa razy. Za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z podanym przepisem, za drugim wprowadziałam następujące modyfikacje: 1. zmniejszyłam ilość cukru: do masy serowej 100g, do ciasta 180-200g 2. do cista dodałam 1 łyżeczkę sody. 3. wykorzystałam mrożone maliny i jagody, trochę je rozmroziłam i obroczyłam w bułce tartej.

    Wg mnie i mojej rodziny ciasto było lepsze za drugim razem, ale i pierwotna wersja jest super (tylko dla mnie trochę za dużo cukru)

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: