4.8 (9)
thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 200 gramów masła
  • 250 gramów cukru pudru
  • 3 jajka
  • 110 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów malin świeżych lub mrożonych

Masę serową

  • 500 gramów sera białego
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy lub 2 łyżeczki cukru zrobionego w TM
  • 150 gramów cukru pudru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie cukru pudru i czekolady
  1. Blaszkę wyłożyć papierem lub wysmarować masłem

    W TM zmielić cukier na cukier puder 10 s/ obr.10 i odłożyć do innego naczynia.

    W TM zmielić czekoladę 10 s/ obr.10 i przełożyć do innego naczynia.

    Następnie przygotowujem ynajpierw masę serową gdyż ta czekoladowa szybko zastyga i twardnieje

    Cukier i czekoladę mielimy na początku póki mamy suche naczynie.

  2. Przygotowanie masy serowej
  3. W naczyniu umieszczamy ser, 150 g cukru pudru, 2 jajka i cukier waniliowy. Ucieramy 15 s/ obr. 4.

    Przekładamy do miski

  4. Przygotowanie masy czekoladowej
  5. W TM umieszczamy zmieloną czakoladę i rozpuszczamy 3 min/ 80 stopni/ obr.2.

    Dodajemy 200 g masła, 250 g cukru pudru i ucieramy 20 s/ obr.4

    Następnie zakładamy motylek i ubijamy 30s/ obr. 3 wbiając po kolei 3 jajka oraz mąkę.

     

     

  6. Ułożenie warstw w blaszce
  7. Do blaszki wykłądamy 1/3 masy czekoladowej i rozprowadzamy.

    Następnie wykładamy masę serową.

    Na wierzch wykładamy resztę masy czekoladowej. (masa ta jest dość ciężka i ciężko się ją wylewa, dlatego należy to zrobić ostrożnie)

    Na wierzch ułożyć świerze lub maliny (jeżeli są mrożone należy je umieścić w koszyczku i rozmrozić aby odsączyć od soku)  

    Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni

Porady

Można dodać więcej malin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernikobrownies z malinami

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: