thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Spód i boki

  • 200 gramów herbatników digestive lub podobnych
  • 50 gramów masła, niesolonego
  • sól

Masa serowa

  • 500 gramów serka kremowego, najlepiej Philadelphia
  • 3 jajka
  • 200 gramów cukru
  • 125 gramów śmietany lub jogurtu greckiego
  • 250 gramów masła orzechowego, gładkiego lub z kawałkami orzechów

Polewa

  • 250 gramów śmietany
  • 100 gramów Czekolady mlecznej
  • opcjonalnie: wiórki kokosowe lub skórka pomarańczowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Spód i boki
  1. Połamane na mniejsze kawałki herbatniki wkładamy do naczynia, dodajemy miękkie masło, sól i mieszamy 5 s./obr. 5.
  2. Wyjmujemy masę i nanosimy na dno i boki foremki. Wstawiamy foremkę do lodówki.
  3. Masa serowa
  4. Wkładamy do naczynia wszystkie składniki i miksujemy 1 min./obr. 5.
  5. Wyjmujemy foremkę ze schłodzonym spodem z lodówki i wlewamy do niej masę.
  6. Wstawiamy foremkę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 50-60 min.
  7. Polewa
  8. Rozpuszczamy połamaną na kawałki czekoladę 1 min./80°C/obr. 2.
  9. Dodajemy śmietanę i mieszamy 10 s./obr. 2.
  10. Polewamy ciasto. Możemy posypać je wiórkami kokosowymi lub skórką pomarańczową.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik z masłem orzechowym

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?