- TM 31
Składniki
- KOKOS:
- 40 g cukru
- 25 g masła
- 100 g wiórków kokosowych
- MANDARYNKI:
- 2 puszki Mandarynek
- CIASTO:
- 250 g mąki
- 3 jaja
- 30 g masła
- 170 g cukru
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- SER:
- 3 białka
- 40 g masła
- 3 żółtka
- 130 g cukru
- 4 ser, ki homogenizowane waniliowe każdy po 250 g.
- budyń waniliowy (proszek)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Na początku prażymy kokos, wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" kokos, cukier, masło i ustawiamy 5 min/90 stopni/obr. 1.
Wyjmujemy do innego naczynia i zostawiamy do ostygnięcia. Myjemy naczynie.
Mandarynki osączamy na durszlaku.
Robimy ciasto: wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" wszystkie składniki na ciasto i mieszamy 1 min./obr.4.
Wylewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Ciasto będzie gęste.
Na ciasto kładziemy mandarynki.
Robimy ser: najpierw ubijamy białka przy pomocy motylka 1 min. 30 sek./obr. 4. Przekładamy do innego naczynia. wkładamy masło, żółtka, cukier mieszamy 30 sekund/obr.4. Dodajemy 2 serki homogenizowane mieszamy 30 sek./obr. 4, potem kolejne 2 i też 30 sek./obr. 4. Dodajemy budyń mieszamy 15 sek./obr.4, na koniec ubite białka i mieszamy 20 sek./obr. 4.
Ser wylewamy na ciasto z mandarynkami.
Posypujemy kokosem.
Pieczemy 1 godz. w 180 stopniach. Na ostatnie 15 minut zwiększyłam do 190 stopni.
SMACZNEGO!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
BARDZO DOBRY
sernik bardzo smaczny nie mogłam kupić mandarynek więc zrobiłam z brzoskwiniami też smaczny
Właśnie piecze się mam nadzieję, że wyjdzie. Miałam wrażenie, że ciasta na spód wyszło mało. Miałam kłopot by rozprowadzić na blaszce. Zobaczymy.
Serek maćkowy jest najlepszy 250 g
wyglàda super,ja tez bardzo proszè o podanie gramatury serkòw.
Serki homogenizowane jakiej gramatury bo różnie z tym bywa? pozdrawiam!