thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 14/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 kg sera;
  • 20 dag miękkiego masła;
  • 6 jaj;
  • 30 dag cukru;
  • 1 cukier waniliowy;
  • 2 budynie waniliowe;
  • 3-4 łyżeczki bułki tartej, ;
  • rodzynki (wg uznania - ja maczam je wcześniej w rumie)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Założyć motylek i ubić białka na sztywno czas 4min/poz.4. Przełożyc białka do innego naczynia.

    Wyjąć motylek, włożyć do naczynia miksującego ser i zmielić czas 2 min/poz.8.

    Do sera dodać pozostałe składniki oprócz białek i rodzynek wyrobić ciasto czas 1 min./poz.5.

    Zmniejszyć pozycję do 4 i stopniowo dodawać białka. Następnie zmienić na obroty wsteczne i wsypać rodzynki. mieszać 10s/poz.3

    Piec 60 min w temp. 200*C. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić go delikatnie i pozostawić w nim tak ciasto na jeszcze 20 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik wiedeński

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?