thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
1h 22min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • 6 jajek
  • 300 g cukru
  • 1000 g twarogu
  • 180 g margaryny, do pieczenia, miękkiej
  • 60 g rodzynek
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Anna - okrągła forma kamionkowa
    Anna - okrągła forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150ºC.
    2. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    3. Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 3 min/obr. 3.
    4. Dodać 150 g cukru, ubić 2 min/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
    5. Zdjąć motylek .
    6. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, żółtka, pozostały cukier i margarynę wymieszać za pomocą kopystki 2 min/obr. 6.
    7. Dodać pianę z białek i pozostałe składniki, wymieszać za pomocą kopystki30 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 4.
    8. Masę przełożyć do natłuszczonej formy (20x25 cm), piec 40 min/150ºC, a następnie 30 min/170ºC.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik wiedeński

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: