Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
18 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 25/02/12
zmieniono dnia: 16/03/12

Składniki

  • 6 jajek
  • 300 g cukru
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 30 g mąki krupczatki
  • 1000 g tłustego twarogu
  • 125 g margarny
  • olejek migdałowy
  • rodzynki, (opcjonalnie)
  • kandyzowana skórka pomarańczowa, (opcjonalnie)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać jajka, dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać 2 min/obr. 3,5.

  2. Dodać mąkę i wymieszać 15 s/ obr. 3,5.

  3. Margarynę stopić w małym garnuszku.

  4. Zdjąć motylek. Ser w kawałkach włożyć do naczynia miksującego, miksować stopniowo zwiększając obroty 50 s/ obr. 1 - 10.

  5. Dodać olejek migdałowy i przestudzoną margarynę, wymieszać 20 s/ obr. 1 - 6.

  6. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową, wymieszać 6 s/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 4,5.

  7. Ciasto przelać do prodiża, w którym dno wyłożone zostało papierem do pieczenia (przyciętym na kształt dna), ewentualnie wysmarować margaryną. Piec ok. 1 h - 1,5 h, aż ciasto urośnie a jego wierzch będzie rumiany.

Porady

Ciasto można ozdobić polewą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Kasi

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 9, 2016 at 13:02

    Niestety z przykrością muszę stwierdzic,że ten przepis to totalna porażka. Nie polecam , zmarnowałam tylko dobre składniki.....Sernik nadaje się tylko do kosza. Szkoda, myślałam że to taki fajny przepis z dawnych czasów.....

Are you sure to delete this comment ?