- TM 31
Składniki
Ciasto
- 300 gramów mąki
- 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 250 gramów serka kremowego
- 30-40 gramów cukru (wg gustu)
Nadzienie
- 100 gramów orzechow wloskich
- 300 gramów gestej marmolady jablkowej lub ananasowej
- 1 jajko kurze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 20sek / obr 5, przelozyc do miseczki, przykryc sciereczka i zostawic w lodòwce na minimum 12 godzin. Po uplywie czasu, wyrobic chwilke, rozwalkowac dosc cienko, pokroic na kwadraty ( ok. 10x10), nakladac nadzienie, skladac rogami, troche docisnac, piec w goracym piekarniku : 200° / 12-15min. Wyjac, ostudzic.
Nadzienie: zmielic orzechy: 4sek / obr 8, dodac marmolade i jajko: 10sek / obr 2. Jesli marmolada jest slodka i nadzienie wyjdzie slodkie, mdle, dodac sok z cytryny (zalezy od marmolady).
Posypac cukrem pudrem, po wystygnieciu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Nie da rady, kochamy slodycze...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Są super, ja robie podobne i nadziewam je różnymi dodatkami, cząstkami jabłek z cynamonem, ulubionym dżemem, budyniem, pycha polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Gabrysiu, to nic.... Dzem jest gesciejszy, ale jak go "rozciapiesz" porzadnie widelcem, dodasz soku z cytryny, bedzie dobrze Chodzi tu tylko o to, by bylo ani za rzadkie, ani za geste Moze byc z powodzeniem dzem Ja uzylam marmolade jablkowa, akurat tak mi zachcialo, ale to nie problem . Uzyjesz, co masz, tylko roztrzepiesz troche widelcem
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Znowu coś nowego! Veroniko, nie będę szukać, bo Ty pewnie wiesz : czym różni się dżem od marmolady?Sądzę, że tylko stopniem gęstości. Mam dżemy, czy ich ponowne włożenie do TM i odparowanie w temp. varoma da efekt marmolady?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?