thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
36 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 300 gramów mąki
  • 150 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów serka kremowego
  • 30-40 gramów cukru (wg gustu)

Nadzienie

  • 100 gramów orzechow wloskich
  • 300 gramów gestej marmolady jablkowej lub ananasowej
  • 1 jajko kurze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki na ciasto: 20sek / obr 5, przelozyc do miseczki, przykryc sciereczka i zostawic w lodòwce na minimum 12 godzin. Po uplywie czasu, wyrobic chwilke, rozwalkowac dosc cienko, pokroic na kwadraty ( ok. 10x10), nakladac nadzienie, skladac rogami, troche docisnac, piec w goracym piekarniku : 200° / 12-15min. Wyjac, ostudzic.

    Nadzienie: zmielic orzechy: 4sek / obr 8, dodac marmolade i jajko: 10sek / obr 2. Jesli marmolada jest slodka i nadzienie wyjdzie slodkie, mdle, dodac sok z cytryny (zalezy od marmolady).

    Posypac cukrem pudrem, po wystygnieciu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sakiewki z nadzieniem

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 25, 2012 at 18:58

    Big Smile Big Smile Love Love Love Cooking 7  Nie da rady, kochamy slodycze...tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 23, 2012 at 19:14
    5.0

    Są super, ja robie podobne i nadziewam je różnymi dodatkami, cząstkami jabłek z cynamonem, ulubionym dżemem, budyniem, pycha polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • września 23, 2012 at 14:14

    Gabrysiu, to nic.... Dzem jest gesciejszy, ale jak go "rozciapiesz" porzadnie widelcem, dodasz soku z cytryny, bedzie dobrze tmrc_emoticons.)  Chodzi tu tylko o to, by bylo ani za rzadkie, ani za gestetmrc_emoticons.)  Moze byc z powodzeniem dzemtmrc_emoticons.) Ja uzylam marmolade jablkowa, akurat tak mi zachcialo, ale to nie problem Big Smile . Uzyjesz, co masz, tylko roztrzepiesz troche widelcemtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 22, 2012 at 14:26

    Znowu coś nowego!  Veroniko, nie będę szukać, bo Ty pewnie wiesz : czym różni się dżem od marmolady?Sądzę, że tylko stopniem gęstości.   Mam dżemy,  czy ich ponowne włożenie do TM i odparowanie w temp. varoma da efekt marmolady? Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?