Czas przygotowania
15h 0min
Czas całkowity
60h 0min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 29/01/17
zmieniono dnia: 29/01/17
Składniki
SZARLOTKA sypana BEZ PSZENICY
- 150 gramów płatków owsianych górskich, na mąkę
- 50 gramów Stewii, zamiast cukru
- 150 gramów Płatków jaglanych
- 40 gramów wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1200 gramów jabłek, pokrojonych na ósemki
- 200 gramów masła, może być zrobione w TM
- cynamon, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
- Wysypujemy z "Blokada naczynia miksującego" , otrzymaną mieszankę, ważymy (np. używając wagi w TM) i dzielimy na 3 równe części (u mnie ok 130 g jedna).
- Blaszkę (u mnie 34x20), smarujamy masłem.
- Wysypujemy drugą część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
- Równomiernie rozprowadzamy drugą połowę porcji jabłek.
- Posypujemy cynamonem. Jeżeli ktoś chce słodszą szarlotkę to posypuje stewią.
- Wysypujemy trzecią część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
Piekarnik
Mąka z płatków owsianych
Mieszanka owsiana
Jabłka
Pieczenie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Amerykańska
Polska
Przyjęcie
Urodziny
Wegetariańska
Bez glutenu
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Niedrogie
Jesień
Zima
Podwieczorek
Deser
Pieczenie
Ciasto
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciasto byłoby całkiem fajne gdyby nie to że spód i środkowa warstwa "ciasta" nie są upieczone
Co należy zrobić żeby masa dolna i środkowa nie były surowe ??? płatki rozsypują się tylko wierch jest ok szkoda
koniecznie muszę wypróbować dziękuje za przepis
Fajny przepis. Musze wyprobowac koniecznie