Czas przygotowania
15h 0min
Czas całkowity
60h 0min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 29/01/17
zmieniono dnia: 29/01/17
Składniki
SZARLOTKA sypana BEZ PSZENICY
- 150 gramów płatków owsianych górskich, na mąkę
- 50 gramów Stewii, zamiast cukru
- 150 gramów Płatków jaglanych
- 40 gramów wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1200 gramów jabłek, pokrojonych na ósemki
- 200 gramów masła, może być zrobione w TM
- cynamon, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
- Wysypujemy z "Blokada naczynia miksującego" , otrzymaną mieszankę, ważymy (np. używając wagi w TM) i dzielimy na 3 równe części (u mnie ok 130 g jedna).
- Blaszkę (u mnie 34x20), smarujamy masłem.
- Wysypujemy drugą część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
- Równomiernie rozprowadzamy drugą połowę porcji jabłek.
- Posypujemy cynamonem. Jeżeli ktoś chce słodszą szarlotkę to posypuje stewią.
- Wysypujemy trzecią część mieszanki owsianej i równomiernie rozprowadzamy na jabłkach.
Piekarnik
Mąka z płatków owsianych
Mieszanka owsiana
Jabłka
Pieczenie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Amerykańska
Polska
Przyjęcie
Urodziny
Wegetariańska
Bez glutenu
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Niedrogie
Jesień
Zima
Podwieczorek
Deser
Pieczenie
Ciasto
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciasto byłoby całkiem fajne gdyby nie to że spód i środkowa warstwa "ciasta" nie są upieczone
Co należy zrobić żeby masa dolna i środkowa nie były surowe ??? płatki rozsypują się tylko wierch jest ok szkoda
koniecznie muszę wypróbować dziękuje za przepis
Fajny przepis. Musze wyprobowac koniecznie
Are you sure to delete this comment ?