Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/12/11
zmieniono dnia: 16/12/11
Składniki
CIASTO DROŻDŻOWE
- 30 g drożdży świeżych
- 2 łyżki cukru
- 150 g śmietany lub jogurtu naturalnego
- 250 g masła lub margaryny
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki oleju
- 600 g mąki
NADZIENIE ORZECHOWE
- 200 g orzechów włoskich
- 1 jabłko deserowe, obrane i pokrojone na ćwiartki
- 10 łyżek mleka
- 50 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia i ucierać ok. 20 sek/obr.4-5 do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
PRZYGOTOWANIE CIASTA
PRZYGOTOWANIE NADZIENIA ORZECHOWEGO
Porady
Rogaliki można jeszcze dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Jaki czas pieczenia i temperatura? "Fermentowanie"
Super szybki i mega dobre rogaliki zrobiłam 1,5 porcji, a znikły w mig. Bardzo polecam
Przepis fantastyczny. Szybko się robi. Bardzo proste . Smakuje wszystkim!
Robiłam wiele razy. Tylko zamiast nadzienia orzechowego daję nutellę. To z wygodnictwa, ale orzechowe na bank wypróbuję! Są fantastyczne!
a ile one potem muszą rosnąć? dajecie im jakiś czas czy od razu po zawinięciu do piekarnika??
Bardzo dobre
a dodałabym szczypte soli,zamiast śmietany może mleko, rozlazły mi się podczas pieczenia
Właśnie moja rodzina zajada się rogalikami , ja robiłam z nutellą i marmoladą różaną .
Pyszne, idealne ciasto ja zrobiłam z gotową masą kajmakową, której zostało mi pół puszki z innego przepisu mic się nie marnuje :P
Pyszne, idealne ciasto ja zrobiłam z gotową masą kajmakową, której zostało mi pół puszki z innego przepisu mic się nie marnuje :P
Ja piekłam na oko w temp 180-190st.C. Zrobiłam uproszczoną wersję, zamiast nadzienia orzechowego, po kosteczce czekolady i kilka kosteczek skórki pomarańczowe. Na wierzch lukie pomarańczowy. Polecam, badzo szybki przepis i rewelacyjne ciasto. Super się wałkuje, nic się nie klei, nawet nie potrzeba podsypywać mąką.
Are you sure to delete this comment ?