Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Racuchy z jabłkami i budyniem
- 300 g mąka pszenna
- 15 g drożdży świeżych
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 40 g budyń śmietankowy, w proszku
- 2 łyżki cukru
- 1 szczypty soli
- 2 jabłka
- olej, Do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucam drożdże, cukier, mleko i włączamy 3min/37°/obr.2, następnie dodajemy mąkę, jajka, sól, budyń i mieszamy 2min/obr.3. Ciasto odstawiamy na ok. 1h. Jak ciasto wyrośnie dodajemy pokrojone lub starkowane jabłka i smażymy na oleju.
Racuchy z jabłkami i budyniem
Porady
Zimne smakują lepiej, bardziej czuć smak jabłek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Racuchy super. Następnym razem dołożę więcej jabłek.
Pyszne i puszyste aczkolwiek mało czuć budyń
Następnym razem spróbuje dodać dwie porcje budyniu
Wdrażam się w gotowanie.
Lubie karmić ludzi
Racuchy wyszły przepyszne. Dodatkowo polecam posypać cynamonowym cukrem pudrem!