Składniki
- 300 g sucharów, niesłodzonych 400 g nutelli 500 ml śmietany 30% 2 łyżkicukru pudru 2 torebki fix do śmietany 250 g sera śmietankowego 700 ml kompotu wiśniowego z wiśniami bez pestek) 5 łyżek galaretki wiśniowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kompot z wiśniami zagotować (w garnku lub w Thermomiksie 100st, czas ok 9 min, obr wsteczne 1), dodać galaretkę, odstawić do ostygnięcia.
Suchary zemleć - czas ok 6 s, obr 4 (nie mogą być zbyt miałkie), przełożyć do innego naczynia,dodać nutellę, wymieszać (można wymieszać w naczyniu miksującym ale potem należy je umyć). Wyłożyć na blachę.
W czystym i suchym naczyniu z założonym motylkiem ubić śmietanę z cukrem i fixem - obr 3, kilka minut (aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji), zdjąć motylek.
Dodać ser, wymieszać i wyłożyć na ciasto.
Ostudzony kompot wylać na masę, schłodzić.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Robię go zawsze "na oko" więc podane czasy proszę traktować umownie ,
powinno wyjść pysze. Suchary są trudno rozpoznawalnym składnikiem... pyszne!
Fajny przepis na dzieciecy serniczek