Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 300 g sucharów, niesłodzonych 400 g nutelli 500 ml śmietany 30% 2 łyżkicukru pudru 2 torebki fix do śmietany 250 g sera śmietankowego 700 ml kompotu wiśniowego z wiśniami bez pestek) 5 łyżek galaretki wiśniowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kompot z wiśniami zagotować (w garnku lub w Thermomiksie 100st, czas ok 9 min, obr wsteczne 1), dodać galaretkę, odstawić do ostygnięcia.

    Suchary zemleć - czas ok 6 s, obr 4 (nie mogą być zbyt miałkie), przełożyć do innego naczynia,dodać nutellę, wymieszać (można wymieszać w naczyniu miksującym ale potem należy je umyć). Wyłożyć na blachę.

    W czystym i suchym naczyniu z założonym motylkiem ubić śmietanę z cukrem i fixem - obr 3, kilka minut (aż do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji), zdjąć motylek.

    Dodać ser, wymieszać i wyłożyć na ciasto.

    Ostudzony kompot wylać na masę, schłodzić.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pyszne ciasto bez nadmiernej pracy

Wydrukuj:

Komentarze