thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
28min
porcja/porcje/porcji
50 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 06/12/12

Składniki

  • 80 g wody
  • 100 g cukru, białego
  • 100 g cukru brązowego
  • 100 g miodu
  • 140 g masła
  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka imbiru, mielonego
  • 1 łyżka goździków, mielonych
  • 1,5 łyżeczki Sody spożywczej
  • 500 g mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać cukier biały, cukier brązowy, miód i masło, podgrzewać 10 min/80ºC/obr. 1.
    3. Odstawić naczynie miksujące do ostygnięcia mieszanki.
    4. Dodać przyprawy, sodę i mąkę, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .
    5. Przełożyć do innego naczynia, posypać wierzch mąką i odstawić na noc do lodówki.
    6. Następnego dnia rozwałkować ciasto na obsypanej mąką stolnicy, wyciąć pierniczki, ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 8-10 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierniczki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: