thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 25
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24 thumbnail image 25
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Pączki Basi

  • 200 g mleka
  • 50 g drożdży
  • 3 łyżeczki cukru
  • 50 g Miękkiego masła
  • 1 całe jajko
  • 500 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczki soli
  • 10 g spirytusu
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 kostki smalcu (do smażenia)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta
  1.  Mleko, drożdze,cukier,cukier wanilinowy,masło wrzucić do naczynia miksującego,podgrzać czas2min/temp.37 /obr.1.

    2.  Dodać pozostałe składniki, wyrobić  2min/Ciasto"Ciasto" .Pozostawić ciasto w naczyniu miksującym do wyrosniecia,aż bedzie wychodziło przez otwór pokrywy. Uformowac małe placuszki, następnie na każdym z nich położyć pół łyżeczki marmolady i skleić ze sobą ciasto tak by miało formę pączka. Układać na wysypanym mąką blacie, przykryć ściereczką do wyrośnięcia.

    3. Pączki smażyć na rozgrzanym smalcu, najlepiej pod szklaną pokrywą tak aby można było obserwować proces smażenia, następnie przewrócić pączki na drugą stronę i smażyć tym razem bez pokrywy, tak aby otrzymać białą obwódkę wokół pączka.

    4.  Po wyjęciu pączki można polukrować lub posypać cukrem pudrem.

    WSKAZÓWKI:

    Najlepiej smażyć pączki w niewysokim naczyniu ok.7cm i srednicy 28cm. 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pączki Basi

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?