Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 22/06/13
zmieniono dnia: 22/06/13
Składniki
Składniki:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1000 gramów owoców:, truskawek, poziomek, borówek
- 5 jaj
- 280 gramów cukru
- 280 gramów mąki pszennej
- 50 gramów płatków migdałowych
- 280 gramów margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C.
2. Do naczynia miksującego wsypać cukier i cukier waniliowy, zemleć 6 s/obr. 10. Dodać margarynę i jajka, poggrzać 2,30min/37C/obr. 2.
3. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 30 s/obr.4,5.
4. Przełożyć do dużej formy. Na wierzch ułożyć owoce i posypać migdałami. Piec w piekarniku około 30 min.
Sposób przygotowania:
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
bardzo fajne ciasto, ale dalam 200g cukru, wystarczy
Dla nas super dalam mniej cukru o połowę i jak dla nas wystarczająco. Myślę że na dużą blachę można by zrobić przynajmniej z półtorej porcji. Ale smakowo na prawdę bomba
pyszne
Bardzo dobre , ekspresowe ciasto. Ładnie urosło. Dałam mniej owoców- koszyczek malin i zdecydowanie mniej cukru. Dodałam kruszonkę - 70g mąki pszennej, 50 g cukru, 50 g masła - 10s/obr.6. Wyszła obłednie.
Właśnie piekę z malinami. Pachnie super.
Juz w sobotę wyprobuje, ale wyglada super i szybko sie robi
Pyszny. Można robić go z różnymi owocami. Polecam
Witam ciasto pycha
Zamiast 280 g margaryny dałam 60 g oleju kokosowego i 60 g masła. To odchudziło ciasto i dodało mu kokosowy posmak. Poza tym cukier zmieniłam na 180 g ksylitolu. Ciasto nadal jest pyszne a moje diabetyczne sumienie w miarę spokojne ☺
Ciasto rzeczywiście pyszne, zrobiłam je z kruszonką a nie migdałami. Jest puszyste, nienasączone sokiem z owoców, ale nie suche. Proponuję trochę mniej cukru, jeżeli ktoś nie lubi zbyt słodkich ciast. Pychota!