thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
25 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 11/29/11

Składniki

  • Ciasto:
  • 500 g Ciasta francuskiego, rozmrożonego (1 opakowanie)
  • 300 g fasoli, lub grochu (do obciążenia ciasta)
  • Krem:
  • 750 g mleka
  • 250 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ciasto:
      Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Ciasto rozwinąć, wyłożyć na dużej blasze (35x35), przykryć folią aluminiową i obciążyć fasolą lub grochem, a potem wstawić do piekarnika na 20 min.
    3. Przekroić na 2 równe części.

      Krem:

    4. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć resztę składników, gotować 10 min/90ºC/obr. 4.
    5. Ciepły krem wylać na jedną część ciasta i przykryć drugą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Napoleonka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?