thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 25/06/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki oleju
  • 2 łyżki rumu
  • 2 żółtka
  • Nadzienie serkowe:
  • 250 g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • 2 białka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nadzienie serkowe: serek mascarpone wymieszać łyżeczką z pozostałymi składnikami i wsadzić do zamrażalki.

    Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.

    Ciasto: wszystkie składniki wrzucić w podanej kolejności do naczynia TM i miksować 20 sec poz 5.

    Papilotki napełnić masą do 1/3 wysokości. w środek nałożyć po 1 łyżce lekko zmorożonego nadzienia serkowego i przykryć łyżką masy czekoladowej.

    Piec w piekarniku 25 minut. 

    Masy starcza na 2krotne pieczenie. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffiny czekoladowe z serkiem mascarpone

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 5, 2016 at 16:19

    Jestem tu od niedawna, ale z wielu przepisów rezygnuję i nie robię z prozaicznych powodów np. gdy w przepisie podawana jest ilość składników w szklankach, łyżkach itp. Szklanki, czy łyżki mamy rózne, a Termomix jest wyposażony w wagę, więc sugeruję podawać ilość składników w gramach. Podobnie formy do pieczenia mamy różne, wg mnie warto napisać jakiej formy użyć.

    Być może składniki w ilościach szklankowo-łyżkowych spowodowały kiepski efekt u mu23

     

  • listopada 20, 2011 at 16:22
    1.0

    przepis zupelnie nie trafiony. Całośc znalazła się w koszutmrc_emoticons.((