Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

  • 2 opakowania ciasto francuskie, np. Belbake z Lidla (2 Rolki)
  • 200 g Migdałów
  • 80 g śmietany słodkiej
  • 100 g marcypanu
  • 50 g cukru
  • 1 szczypty cynamonu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. nagrzac piec -> 200°C

    ciasto wyjac z opakowania (jak jest zimne to sie kruszy, jak z cieple to sie klei tmrc_emoticons.-) )

    cukier, migdaly i marcypan dac do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i mielic 20 sek / obr 8

    smietane i cynamon dodac i mieszac 10 sek / obr 4

    mase rozsmarowac na pierwszej czesci ciasta  i druga czescia przykryc jak sandwich

    pokroic w paski (2cm x 15cm) -> wychodza tak z  24sztuk 

    w srodku raz przekrecic i polozyc na blache

     piec 15 minut i zostawic az ostygna

    posypac cukrem pudrem

     

    i smacznego tmrc_emoticons.;-)

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Migdalowe wstazki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?