thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto:

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 125 gramów margarny
  • 100 gramów cukru
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Masa krówkowa:

  • 500 gramów krówek
  • 1 czekolada mleczna
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki koniaku
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego
  • 150 gramów orzechów włoskich, posiekanych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypać mąkę, cukier, dodać margarynę, żółtka, proszek do pieczenia,  szczyptę soli, wymieszać – czas 1 min, poz. obr. 5 i przy pomocy kopystki wyłożyć ciasto na blachę. Piec ok. 20 min, temp.200, wystudzić                                                                                                                                                                       

     

  2. Krówki i czekoladę  rozdrobnić  czas ok.15-25 s, poz. obr. 8, dodać mleko, koniak, zapach, podgrzać – czas 3 min, temp.90, poz. obr. 2, wsypać orzechy, wymieszać – czas 1 min, obr. wsteczne poz.2

  3. Gorącą masę rozprowadzić  na upieczonym cieście, wystudzić, ozdobić.                                                                                                                                                    

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mazurek z krówkami

Wydrukuj:

Komentarze