thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 g Migdałów, w łupinach
  • 150 g cukru
  • 3 białka
  • migdały, do dekoracji (opcjonalnie)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160ºC.
    2. Do naczynia miksującego wsypać migdały i cukier, zemleć 30 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    3. Założyć motylek.
    4. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 4 min/obr. 3.
    5. Dodać zmielone migdały z cukrem, wymieszać 15 s/obr. 1.
    6. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką masę, formując okrągłe ciasteczka, piec 10-15 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makaroniki migdałowe

Wydrukuj:

Komentarze