![Załaduj zdjęcie](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipe-assets/bundles/tmrcfront/images/upload_image_inactive.jpg?version=rW81S6ws)
Składniki
Kruche ciasto orzechowe
- 100 gramów orzechy włoskie, zmielone
- 300 gramów mąki
- 2 żółtka
- 100 gramów cukru pudru
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
- cukier puder do posypania rogalików
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Orzechy włoskie zmielić w maszynce
Mąkę, masło, żółtka i cukier posiekać
"Blokada naczynia miksującego"
"Mieszanie" , aby składniki połączyły się ze sobą
Zmielone orzechy oraz cukier waniliowy dodać do ciasta i zagnieść
Ciasto odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce (np. do lodówki)
Następnie rękami wałkować cienkie wałeczki i zwijać w kształcie rogalików
Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 20 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia
Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem i posypać cukrem pudrem.
Przepis z z serwisu www.ciasta.net
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ile masła?
Are you sure to delete this comment ?