thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 g margaryny, do pieczenia, schłodzonej
  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g powideł śliwkowych, lub z czarnej porzeczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć margarynę, rozdrobnić 5 s/obr. 7.
    2. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem powideł, wyrobić 3 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" . Wyjąć z naczynia miksującego, o winąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na 30 min.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    4. Podzielić ciasto na dwie porcje. Jedną porcję rozwałkować na stolnicy, włożyć do natłuszczonej tortownicy (Ø 24).
    5. Na całej powierzchni ciasta równomiernie rozprowadzić powidła.
    6. Drugą porcję ciasta podzielić na kilka mniejszych kawałków, rozwałkować na stolnicy, ułożyć na powidłach, piec 50-55 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruche ciasto z powidłami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?