thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 250 g margaryny, schłodzonej, pokrojonej na kawałki
  • 450 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego domowej roboty, lub 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 jaja kurze
  • trochę bułki tartej
  • ulubiony dżem

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć margarynę, makę, proszek do pieczenia, cukry, jedno jajo i jedno żółtko. Wyrabić przy pomocy kopystki 30s/obr. 5

    2. Ciasto wyjąć, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. 

    3. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na około 5 mm grubości. Dużą foremką powycinać koła. W połowie ciastek wyciąć mniejsze kółka w środku.

    4. Pełne ciastka poukladać na blaszce wyłożonej papierem, posmarować bałkiem i posypać tartą bułką. Na ciastkach ułożyć koła z dziurką w środku. Do dziurki włożyć 1 łyżeczkę dżemu.

    5. Piec około 20 minut. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?