Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
410
g
Poziom
--
Składniki
Koszyczki
- 140 g margaryny
- 220 g mąki pszennej
- 40 g cukru
- 2 porcje żółtek
- 1 szczypty soli
Krem budyniowy
- 0,75 litra mleka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 porcji żółtka
- 150 g cukru
- 2 opakowania cukru wanilinowy
- 1 kostki masła
Owoce według uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cukier wsypać do naczynia, zmielić przez 15s (obr. 10). Dodać pozostałe składniki i wyrobić 25s (obr. 5). Ciasto włożyć na 2h do lodówki.
Ciasto rozwałkować na 2-3 mm. Wykrawać kółeczka lub kwiatuszki. Uformować w koszyczek w formie do muffinek i ponakłuwać widelcem dno. Piec przez 10-15 min w temp. 180°C. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować krem budyniowy. - 0,5 l mleka zagotować z cukrem. Wlać pozostałem mleko wymieszane z zółtkami i obiema rodzajami mąki. Gotować, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z masłem.
- Koszyczki napełnić kremem i udekorować owocami.
Koszyczki z kremem budyniowym i owocami
Porady
Jedna porcja to ok. 14 koszyczków. Do dekoracji można użyć np. borówki, kiwi, truskawki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze