Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
410 g
Poziom
--

Składniki

Koszyczki

  • 140 g margaryny
  • 220 g mąki pszennej
  • 40 g cukru
  • 2 porcje żółtek
  • 1 szczypty soli

Krem budyniowy

  • 0,75 litra mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 porcji żółtka
  • 150 g cukru
  • 2 opakowania cukru wanilinowy
  • 1 kostki masła

Owoce według uznania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Koszyczki z kremem budyniowym i owocami
  1. Cukier wsypać do naczynia, zmielić przez 15s (obr. 10). Dodać pozostałe składniki i wyrobić 25s (obr. 5). Ciasto włożyć na 2h do lodówki.
    Ciasto rozwałkować na 2-3 mm. Wykrawać kółeczka lub kwiatuszki. Uformować w koszyczek w formie do muffinek i ponakłuwać widelcem dno. Piec przez 10-15 min w temp. 180°C. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować krem budyniowy.
  2. 0,5 l mleka zagotować z cukrem. Wlać pozostałem mleko wymieszane z zółtkami i obiema rodzajami mąki. Gotować, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z masłem.
  3. Koszyczki napełnić kremem i udekorować owocami.

Porady

Jedna porcja to ok. 14 koszyczków. Do dekoracji można użyć np. borówki, kiwi, truskawki.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Koszyczki z kremem budyniowym i owocami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy