thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
24 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 175 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru (moze byc puder)
  • 1 jajko kurze średnie
  • 250 gramów mąki
  • 40 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
  • 1 cytryna lub pomarancza, skòrka (+ sok z 1/2, wg gustu)

Dekoracja

  • 140 gramów Czekolady gorzkiej
  • 70 gramów Czekolady mlecznej
  • orzechy rozdrobnione, ile trzeba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier i skòrke: 10sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki: 30sek / obr 5. Przy pomocy strzykawki, sprycy... itd., wyciskac podkòwki. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 10min. Zostawic do kompletnego ostygniecia. Czekolady rozpusci, moczyc konce ciastek, potem obtaczac w zmielonych orzechach. Zostawic do zastygniecia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konskie podkòwki

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 31, 2013 at 10:13

    megr07

    Ciastka w smaku jak sklepowe tylko te są bez zbędnych dodatków i bardzo szybko się je robi - PALCE LIZAĆ!!!

    Dziekuje za komentarz i gwiazdki tmrc_emoticons.)  Ciesze sie, ze smakowaly tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 10, 2013 at 16:45
    5.0

    Ciastka w smaku jak sklepowe tylko te są bez zbędnych dodatków i bardzo szybko się je robi - PALCE LIZAĆ!!!

  • listopada 4, 2012 at 23:24

    Maizena to skrobia kukurydziana, zgadza sie tmrc_emoticons.;)  Mozna zastapic ziemniaczana, w takiej samej ilosci, tyle ze kukurydziana jest jednak troche lepsza, np. w przypadku kremòw. Mysle, ze do ciasteczek mozna spròbowac dac i ziemniaczana albo dodac make kukurydziana lub po prostu, zwykla. Efekt nie bedzie identyczny, ale powinny wyjsc. Jesli ktos wypròbuje, bardzo prosze dac znac, jak wyszlo Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 3, 2012 at 20:18

    tmrc_emoticons.;) Maizena to skrobia kukurydziana, ale nie mąka kukurydziana. To jest coś innego, to  jest zagęstnik, odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej, jednak ma nieco inne właściwości. Ja maizenę kupiłam na allegro, ale na pudełeczku jest wszystko po niemiecku napisane (nie znam niemieckiego). Nie wiem czy  można ją zastąpić naszą skrobią ziemniaczaną, raczej nie. Niech się wypowie autorka - Veronika. Hej!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • listopada 3, 2012 at 16:09

    Fajne te ciasteczka tmrc_emoticons.) maizena to skrobia kukurydziana-màka.

     

  • listopada 3, 2012 at 07:29

    tmrc_emoticons.)Vercia czy skrobię kukurydzianą można zastąpić ziemniaczaną? tmrc_emoticons.( Jeśli tak to może wiesz ile? Cooking 1 Love

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • listopada 3, 2012 at 06:46

    Fajny przepis, małe pytanko. Czy maizena to mąka kukurydziana ? tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

     

    wiesia 55