![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/nrhc63nw-fafcb-531807-cfcd2-k3tbd0jk/45fabb36-4c8a-4224-8dd6-b9343d5d1f07/main/konskie-podkowki.jpg)
- TM 31
Składniki
Ciasto
- 175 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 100 gramów cukru (moze byc puder)
- 1 jajko kurze średnie
- 250 gramów mąki
- 40 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
- 1 cytryna lub pomarancza, skòrka (+ sok z 1/2, wg gustu)
Dekoracja
- 140 gramów Czekolady gorzkiej
- 70 gramów Czekolady mlecznej
- orzechy rozdrobnione, ile trzeba
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto: do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier i skòrke: 10sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki: 30sek / obr 5. Przy pomocy strzykawki, sprycy... itd., wyciskac podkòwki. Piec w nagrzanym piekarniku: 190° / ok. 10min. Zostawic do kompletnego ostygniecia. Czekolady rozpusci, moczyc konce ciastek, potem obtaczac w zmielonych orzechach. Zostawic do zastygniecia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziekuje za komentarz i gwiazdki
Ciesze sie, ze smakowaly
Pozdrawiam serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Ciastka w smaku jak sklepowe tylko te są bez zbędnych dodatków i bardzo szybko się je robi - PALCE LIZAĆ!!!
Maizena to skrobia kukurydziana, zgadza sie
Mozna zastapic ziemniaczana, w takiej samej ilosci, tyle ze kukurydziana jest jednak troche lepsza, np. w przypadku kremòw. Mysle, ze do ciasteczek mozna spròbowac dac i ziemniaczana albo dodac make kukurydziana lub po prostu, zwykla. Efekt nie bedzie identyczny, ale powinny wyjsc. Jesli ktos wypròbuje, bardzo prosze dac znac, jak wyszlo ![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Fajne te ciasteczka
maizena to skrobia kukurydziana-màka.
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Fajny przepis, małe pytanko. Czy maizena to mąka kukurydziana ?
![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
wiesia 55
Are you sure to delete this comment ?