thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • 300 g masła, miękkiego
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego (60 g)
  • 500 g mleka
  • Krem
  • 4 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g margaryny, do pieczenia
  • 250 g wody
  • Ciasto
  • 150 g cukru pudru, (tab. 1, str. 5)
  • 2 żółtka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Ciasto: Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać margarynę, gotować 4 min/100ºC/obr. 2.
    2. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 30 s/obr. 3, wystudzić.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 230ºC.
    4. Dodać jajka, wymieszać 1,5 min/obr. 3.
    5. Na wyłożonej pergaminem dużej blasze (35x35 cm) cienko rozprowadzić ciasto, piec 20 min.
    6. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części. Krem:
    7. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać budyń, gotować 6 min/100ºC/obr. 2, przełożyć do innego naczynia, wystudzić.
    8. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier i żółtka, wymieszać 1 min/obr. 3.
    9. Założyć motylek.
    10. Dodając porcjami masę budyniową, wyrobić 1-2 min/obr. 1.
    11. Powstały krem wyłożyć na jedną część ciasta, przykryć drugą, schłodzić.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Karpatka

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: