thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 700 gramów winogron bialych, przekrojonych na pòl i wypestkowanych
  • 400 gramów mąki
  • 4 jajka kurze
  • 150 gramów cukru
  • 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 150 gramów mleka
  • zapach waniliowy lub ziarenka wanilii
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 pomarancza, skòrka
  • 1 cytryna, skòrka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrki i cukier: 15sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki, bez winogron: 25sek / obr 5, wyjac. Dodac 2/3 winigron, lekko wymieszac, wlozyc do natluszczonej i posypanej wiòrkami kokosowymi formy. Zapiec 10min w goracym piekarniku - 180°. Wyjac na chwile, poukladac na wierzch pozostale winogrona, piec dalej: 30-40min / 180°, do zrumienienia ( sprawdzic patyczkiem czy jest suche w srodku). Ciasto bedzie troche wilgotne, nawet po upieczeniu, ze wzgledu na owoce. Wystudzic, posypac cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jesienne ciasto z bialymi winogronami

Wydrukuj:

Komentarze