- TM 31
Składniki
- 700 gramów winogron bialych, przekrojonych na pòl i wypestkowanych
- 400 gramów mąki
- 4 jajka kurze
- 150 gramów cukru
- 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 150 gramów mleka
- zapach waniliowy lub ziarenka wanilii
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 pomarancza, skòrka
- 1 cytryna, skòrka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrki i cukier: 15sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki, bez winogron: 25sek / obr 5, wyjac. Dodac 2/3 winigron, lekko wymieszac, wlozyc do natluszczonej i posypanej wiòrkami kokosowymi formy. Zapiec 10min w goracym piekarniku - 180°. Wyjac na chwile, poukladac na wierzch pozostale winogrona, piec dalej: 30-40min / 180°, do zrumienienia ( sprawdzic patyczkiem czy jest suche w srodku). Ciasto bedzie troche wilgotne, nawet po upieczeniu, ze wzgledu na owoce. Wystudzic, posypac cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mam pytanie czy koniecznie trzeba przekrawac winogrona? Mozna przeciez kupic biale winogrona bez pestek. I mysle ze wtedy nie beda tak puszczaly soku.
Pozdrawiam
Maria
Bardzo lubię winogrona i dodatek ich do ciast, ale jak robiłam takie ciacha to zawsze dodawałam owoce tylko na wierzch, spróbuję dodać je teraz według Twojego przepisu, napewno jest pyszne dzięki Vercia
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję