Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Średni

Składniki

-------------------------------------

  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej, masa
  • 1 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1 miarka TM wody
  • 1 szczypty soli
  • 5+5 jabłek
  • 5 łyżek wody
  • 100 g masła
  • 220 g mąki pszennej
  • cynamon
  • cukier wanilinowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Jeżeli chcesz, aby tarta była pokryta również warstwą wierzchnią, użyj składników podwójnie.

     

     

    Sposób wykonania:

     

    Najpierw włóż wszystkie składniki na ciasto do Thermomixa na 30s/obr.4-5. Gotowe ciasto przechowuj w lodówce przez 30min. Nagrzej piekarnik do 200°C. Przygotuj formę na tartę, wyłóż nim dno i ścianki formy, ponakłuwaj spód widelcem. Piecz ciasto około 15min.

     

    Do naczynia miksującego wsyp mąkę ziemniaczaną i wlej wodę, miksuj przez 10min w temperaturze 100°C, obr.8. Następnie do masy włóż 5 jabłek, wsyp cynamon, cukier wanilinowy (do smaku). Pięć jabłek pokrój w kosteczkę.

     

    Ciasto wyjąć z piekarnika. Wsyp jabłka pokrojone w kostkę na lekko wypieczone ciasto w formie. Zalej jabłka masą. Pokryj wierzch ciastem. Piecz 45min w 200°C.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jabłkowa tarta

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 29, 2013 at 10:57

    220 g mąki pszennej100 g masła5 łyżek wody1 szczypty soli3 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczki cukru wanilinowego

    TO SĄ SKŁADNIKI NA CIASTO.

    RESZTA NA MASĘ!