Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 13/11/13
Składniki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny
- 1 szczypta soli
- 30 g masła, miękkiego
- 200 g mąki pszennej
- 10 g cukru
- 20 g drożdży
- 90 g mleka, chudego (0,5%)
- Ciasto
- 40 g pestek dyni
- 4 jabłka, pokrojone w grube plastry
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2,5.
- Dodać mąkę, masło, sól, skórkę z cytryny i cynamon, wymieszać 2 min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" .
- Wyjąć ciasto, lekko zagnieść i umieścić na blasze do pieczenia (28 x 20 cm) lub w okrągłej formie do biszkoptu(Ø 26-2.
- Do naczynia miksującego włożyć pestki dyni, rozdrobnić 3–5 s/obr. 5.
- Na cieście ułożyć plastry jabłek i posypać rozdrobnionymi pestkami dyni.
- Pozostawić w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia, a następnie piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Trafna uwaga - super fotka, samo ciasto nie powala na nogi.
koniecznie muszę wypróbować super fotka!!!!
Efcia