thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 13/11/13

Składniki

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny
  • 1 szczypta soli
  • 30 g masła, miękkiego
  • 200 g mąki pszennej
  • 10 g cukru
  • 20 g drożdży
  • 90 g mleka, chudego (0,5%)
  • Ciasto
  • 40 g pestek dyni
  • 4 jabłka, pokrojone w grube plastry

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2,5.
    2. Dodać mąkę, masło, sól, skórkę z cytryny i cynamon, wymieszać 2 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .
    3. Wyjąć ciasto, lekko zagnieść i umieścić na blasze do pieczenia (28 x 20 cm) lub w okrągłej formie do biszkoptu(Ø 26-2tmrc_emoticons.8).
    4. Do naczynia miksującego włożyć pestki dyni, rozdrobnić 3–5 s/obr. 5.
    5. Na cieście ułożyć plastry jabłek i posypać rozdrobnionymi pestkami dyni.
    6. Pozostawić w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia, a następnie piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jabłecznik z pestkami dyni

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: