thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
17min
Czas całkowity
29min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Fondant z płynną czekoladą

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 50 g mąki
  • 4 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C

    Czekoladę z masłem rozpuść w garnku nad unoszącą się parą

    Jajka , cukier włóż do garnka thermomix z motylkiem , ustaw 3min. 3obr.

    Dodaj mąkę , kakao i ponownie ustaw 1min. 2obr. po tym czsie dodaj rozpuszczoną czekolade i ustaw 1 min. 2 obr.

    Masę przelej do małych foremek na suflety lub do silikonowych foremek na muffinki.

    Foremki wstaw do piekarnika na 10-12 min (w zależności od wielkości)

    Podawaj odrazu, pamiętając, że w środku masa nie powinna być do końca ścięta.



    Uwaga!!!

    DESER DLA PRAWDZIWYCH CZEKOLADOHOLIKÓW - MOŻE WZMAGAĆ UZALEŻNIENIE !!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Fondant z płynną czekoladą

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?