Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
150
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
Składniki
Ciasto na faworki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 15 g rumu lub spirytusu
- 10 g oleju
- 100 g śmietany 30%
- 1 jajko całe
- 3 żółtka
- 350 g mąki
Pozostałe
- 50 g cukru pudru
- 3-5 kostki smalcu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić, czas 8 min, obr.poz "Ciasto"
- Ciasto podzielić na części i bardzo cienko rozwałkować
- Kroić paski szerokości ok. 3 cm i długości ok. 8-10 cm, w każdym pasku zrobić nacięcie
- Uformować faworki
- Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor i osączyć na ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
PYSZNE, KRUCHE , dodałam 20g rumu Havana Club
Magdalena Sciezynska
Pyszne polecam
Pyszne i szybko do przygotowania. Ciasto przygotowałam dzień wcześniej i włożyłam do lodówki. Ze względu na małe dzieci, które też je jadły, zamiast wódki dałam 10%ocet (w moim starym przepisie też on jest ). Wszystkim bardzo smakowały faworki, dziękuję za przepis
Właśnie przyszła pora faworków
besti:Bardzo się cieszę że smakują!
Pyszne !!! Juz znikneła połowa
Polecam super faworki
Super!!! Na przepis trafiłam przypadkiem i jest bezkonkurencyjny faworki rozpływają się w ustach, kruchutkie i delikatne. Bardzo szybko się robią i jeszcze szybciej znikają
Są przepyszne, bardzo delikatne, kruche teraz tylko z tego przepisu robę! Bardzo dziękuję za super przepis!
przepis rewelacyjny ja wałkuję bardzo cieniutko polecam gorąco,no i plusogromny maja bardzo durzo wtłoczonego powietrza co widam po upieczeniu w postaci bąbelków na chrustach