![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/q3y5qt6m-85074-305621-cfcd2-hx4prvif/41dc1dec-6a28-4b15-8261-9a63dd39c25e/main/drozdzowki-z-twarozkiem-i-owocami.jpg)
Składniki
- 50 g cukru
- 100 g gestego jogurtu np. bałkańskiego
- 250 g twarogu półtłustego
- 300 g mleka
- 30 g świeżych drożdży
- 600 g mąki pszennej
- 1 jajko kurze
- 80 g masła
- ćwiartka łyżeczki soli
- 100 g cukru
- 200 g owoców - maliny, borówki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wlac mleko i włożyć masło, podgrzać czas 1 min/ 37 st, obr.2. Następnie dodać jajko, 100 g cukru, sól, drożdże i mąkę i wyrobić ciasto czas 1 min/ Interwał.
Ciasto przełozyć do miski i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.
Naczynie umyć. Do naczynia włozyć twarożek, jogurt i cukier zmiksować czas 20 sek, obr.2.
Po dwóch godzinach ciasto przełozyć na podsypaną mąką stolnicę, podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na cieńki placek owalny, posmarować połową twarożku i posypać połową owoców, zawinąć jak roladkę, pokroić na kawałki - z jednej porcji wychodzi 14-16 części. Bułeczki układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przekrojoną stroną do dołu. Pozostawic jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Tak samo zrobić z drugą porcją ciasta.
Z podanych składników wychodzi 28-32 bułeczki.
Bułeczki pieczemy w 190 stopniach w nagrzanych piekarniku przez 25 minut.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobre
PYSZNE BUŁECZKI!!!!
Pyszne. Doskonała alternatywa słodyczy dla dzieci![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Bardzo smaczne, dla dzieciakow super na sniadanko![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Świetne bułeczki. Zrobiłam swój wariant: mleko roślinne migdałowe do ciasta, mniej cukru; nadzienie z białym serem, cynamonem, cukrem i rodzynkami. Przepyszne! Dziękuję za inspirację
zostają w ulubionych!
Przepyszna alternatywa jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Dziekuje Haniu za komentarz. Polecam. Ja czesto robie buly i wymyslam rozne nadzienia. Pozdrawiam![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Witaj
bardzo dziekuję za komentarz i cieszę się, że buły smakowały
super pomysł z tym nadzieniem, wykorzystam Twoj pomysł jak będę je robiła
zresztą już niedługo bo często je robię
pozdrawiam ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Pyyyszne
zrobiłam z samym twarożkiem, aaaale dodałam do niego skórkę startą z limetki i kilka kropel soku. W smaku orzeźwiające i taaakie smaczne
jami jami