thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 25min
porcja/porcje/porcji
32 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 21
opublikowany: 02/08/13
zmieniono dnia: 04/08/13

Składniki

kruszonka

  • 40 g cukru
  • 50 g masła
  • 100 g wiórek kokosowych

1 jajko do posmarowania bułeczek

  • szczypta soli
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 400 g twarogu półtłustego
  • 50 g masła
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 60 g cukru
  • 1 jajko
  • 30 g drożdży świeżych
  • 600 g mąki pszennej typ 550
  • 100 g miodu
  • 80 g masła
  • 300 g mleka 2%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Do naczynia wlewamy mleko i dodajemy masło (80g) i podgrzewamy czas 1 minuta/ 37 st / obr.2. Następnie dodajemy miód, jajko, drożdże, mąkę, szczyptę soli i skórkę z cytryny i mieszamy czas 1 minuta/ poz. Interwał. Ciasto wykładamy do miski i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

    Naczynie myjemy.

    Do naczynia wkładamy składniki na kruszonkę - wiórki, cukier i masło i mieszamy czas 30 sek, obr.2, przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki do czasu jej użycia.

    Nie myjemy naczynia - wkładamy twarożek, masło (50g), wiórki, cukier i skórkę z pomarańczy i mieszamy czas 30 sek/ obr.3.

    Ciasto dzielimy na dwie części, na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy jedną część na kształt owalnego prostokąta, rozsmarowujemy połowę farszu i zawijamy jak roladkę, dzielimy na 16 części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną z farszem i lekko spłaszczamy dłonią, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kruszonką z kokosa. Tak samo postępujemy z druga częścią ciasta.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.

     Z podanej ilości wychodzą 32 bułeczki, można je zamrozić na potem albo zrobić z połowy porcji. Bułeczki długo zachowują miękkość, w ciepłe dni można schować je w lodówce - będą dłużej świeże. W sam raz na drugie śnaidanie do szkoły, do pracy, na piknik tmrc_emoticons.-)

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drożdżówki kokosowe :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: