Składniki
kruszonka
- 40 g cukru
- 50 g masła
- 100 g wiórek kokosowych
1 jajko do posmarowania bułeczek
- szczypta soli
- skórka otarta z 1 cytryny
- skórka otarta z 1 pomarańczy
- 400 g twarogu półtłustego
- 50 g masła
- 80 g wiórek kokosowych
- 60 g cukru
- 1 jajko
- 30 g drożdży świeżych
- 600 g mąki pszennej typ 550
- 100 g miodu
- 80 g masła
- 300 g mleka 2%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Do naczynia wlewamy mleko i dodajemy masło (80g) i podgrzewamy czas 1 minuta/ 37 st / obr.2. Następnie dodajemy miód, jajko, drożdże, mąkę, szczyptę soli i skórkę z cytryny i mieszamy czas 1 minuta/ poz. Interwał. Ciasto wykładamy do miski i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Naczynie myjemy.
Do naczynia wkładamy składniki na kruszonkę - wiórki, cukier i masło i mieszamy czas 30 sek, obr.2, przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki do czasu jej użycia.
Nie myjemy naczynia - wkładamy twarożek, masło (50g), wiórki, cukier i skórkę z pomarańczy i mieszamy czas 30 sek/ obr.3.
Ciasto dzielimy na dwie części, na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy jedną część na kształt owalnego prostokąta, rozsmarowujemy połowę farszu i zawijamy jak roladkę, dzielimy na 16 części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia stroną z farszem i lekko spłaszczamy dłonią, smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kruszonką z kokosa. Tak samo postępujemy z druga częścią ciasta.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.
Z podanej ilości wychodzą 32 bułeczki, można je zamrozić na potem albo zrobić z połowy porcji. Bułeczki długo zachowują miękkość, w ciepłe dni można schować je w lodówce - będą dłużej świeże. W sam raz na drugie śnaidanie do szkoły, do pracy, na piknik
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepyszne,mięciutkie, spora porcja,naprawdę warto🙂
Dziekuję Karolinko pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
to jest to
Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
Dziękuję Smoczku za tak miłe słowa i cieszę się, że zrobiłaś bułeczki i mam nadzieję, że będą Wam smakować, my je uwielbiamy za ten kokos właśnie pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witaj jeżyna bardzo dziekuję za komentarz cieszę się, że bułeczki smakowały pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi, jestes swietną kuchareczką. Buleczki wlasnie wyjelam z piecyka. Nie mozemy sie doczekac kiedy wystygna.Wygladaja cudnie,a jaki zapach.Dzieki i pozdrawiam.
Bułeczki pyszne wszystkim bardzo smakowały polecam
Witaj asiula ciesze sie ze buleczki smakowaly dziekuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
piekłam w poniedziałek a we wtorek nie było sladu bardzo smaczne pozdrawiam
Haniu dziekuje ciesze sie ze sprobowalas buleczek i ze smakowaly pozdrowienia dla wszystkich
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?