thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
14 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

Kruszonka cynamonowa

  • 50 g cukru ciemnego
  • 50 g masła
  • 100 g mąki krupczatki

  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 1 szczypty soli
  • 2 żółtka
  • 2 gałązki rabarbaru
  • 60 g cukru
  • 40 g drożdży
  • 60 g masła
  • 150 g mleka
  • 300 g mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia włóż drożdże, cukier, cukier puder, mleko, ucieraj 2 min 37 stopni obr 2

    Dodaj pozostałe składniki oprócz rabarbaru, wymieszaj 3 min interwał

    Ciasto przełóż do miski, nakryj ściereczką i odczekaj 40 kmin, włącz piekarnik na 180 stopni

    Urywaj kawałki cisata  wkładając do nich krótkie słupki rabarbaru, następnie ukłądaj je w foremce na mufinki wyłożonej papilotkami, wierzch mufinek przykryj kruszonką. 

    Piec 20 min

  2. Kruszonka cynamonowa
  3. Do naczynia włóż wszystkie składniki i wymieszaj 10 s obr 7

Porady

Rabarbar można zastąpić czerwonymi lub czarnymi porzeczkami

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drożdżowe mufinki z rabarbarem

Wydrukuj:

Komentarze